Dedicare söker överläkare och medicinskt ledningsansvarig i klinisk fysiologi

Faktaa työstä

Kaupunki/maa

Stockholm

Julkaisupäivä

2022-09-13

Hae täältä

Dedicare söker överläkare och medicinskt ledningsansvarig i klinisk fysiologi till region i Mellansverige

Vi är en arbetsgrupp med positiv anda som värdesätter gott samarbete mellan yrkesgrupperna. Verksamheten bygger på en god samverkan mellan våra enheter, vilket möjliggör tjänstgöring på länets tre sjukhus. Kan det bli bättre? Ja, det kan det!
Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete på en klinik som har det mellanstora sjukhusets alla fördelar av både bredd och spets.
Som medarbetare erbjuder vi dig en mängd förmåner och aktiviteter inklusive friskvårdsbidrag. Och varför stanna där? Fortsätt läsa!

Dina arbetsuppgifter
Som medicinskt ledningsansvarig läkare bistår du verksamhetschefen i diverse medicinska frågor som rutiner, medicinsk säkerhet, utbildning, prioritering vid investeringar av medicinteknisk utrustning och ansvarar för medicinskt strategiska verksamhetsfrågor i ledningsgruppen.
Som överläkare hos oss både utför och tolkar du sedvanliga kliniska fysiologiska undersökningar, du står för prioritering av inkommande remisser, deltar och leder aktivt medicinska ronder exempelvis inom kardiologi och kärlkirurgi. Kunskapsöverföring inom kliniken är en viktig del och därför ingår handledning av ST-läkare och biomedicinska analytiker. Men detta vet du säkert sen innan?
Det vi erbjuder är att vi tillsammans arbetar löpande med att utveckla och förbättra våra undersökningsmetoder som spelar roll för människan. Du får tillsammans med oss ansvara för omvärldsbevakning och tillsammans med fantastiska kollegor som prioriterar och driver igenom förändringar inom metoder såväl som arbetssätt. Vi är måna om att hålla en hög kvalitet på våra undersökningar och deltar aktivt i kvalitetsarbete på nationell nivå. Låter det som något för dig?

Vem söker vi?
Du har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom klinisk fysiologi samt erfarenhet inom specialiteten med några års tjänstgöring inom området.
Vi ser att du har självständig kompetens inom flera undersökningsmetoder exempelvis transthorakal och transesofageal ekokardiografi, kärlultraljud, spirometri, arbetsprov och analys av långtids-EKG. Ett nära samarbete finns inom läkargruppen, som delar på prioritering av remisser och tolkningen av de undersökningar som utförs på de olika enheterna oavsett placeringsort.
Vi hoppas att du som person är ansvarstagande och drivande samt hjälper vår utveckling framåt. Hos oss finns stor potential till utveckling inom yrket och vi tror att du stöttar andra i deras utveckling samt har god förmåga att leda och arbeta i team. En lagspelare helt enkelt!

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse.
Uppdraget som medicinskt ledningsansvarig inryms inom ordinarie arbetstid.
Anställningen är som överläkare, uppdraget som medicinskt ledningsansvarig läkare är tidsbegränsat.

Om oss
Klinisk fysiologi och nuklearmedicin söker medicinskt ledningsansvarig läkare till vår länsklinik. Inom länet har vi en bred klinisk fysiologisk verksamhet, med diagnostik inom hjärta och kärl, lungor, esofagus, urinvägar och njurar. Vi bedriver även diagnostik inom neurofysiologi. Inom nuklearmedicin, utförs bland annat diagnostik av hjärta, njurar, skelett, lungor och hjärna.

Vill du veta mer?
Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Jessica Alarik, affärsområdeschef Dedicare rekrytering, 08-555 656 72, alt jessica.alarik@dedicare.se