Dedicare söker VD till S:t Lukas i Stockholm AB

job-image

Vi på Dedicare är glada att vi har fått äran att hjälpa till med att rekrytera S:t Lukas i Stockholms AB:s nästa VD.

S:t Lukas i Stockholm AB driver en mottagning som erbjuder psykoterapi, samtalsstöd, handledning, utbildning, chefsstöd och organisationsutveckling. Bolaget ägs av den ideella föreningen S:t Lukas i Stockholm/Gotland som ingår i det nationella Förbundet S:t Lukas.  Visionen är ”Mötesplatser med meningsskapande samtal för alla”. Genom en insamlingsstiftelse och eventuellt överskott i verksamheten har man möjlighet att erbjuda subventionerade samtal.
På S:t Lukas ljusa och fina mottagning vid Hornstull i Stockholm och Visby på Gotland arbetar drygt 20 medarbetare och man är organiserade i två affärsområden: psykoterapi och handledning samt organisation och ledarskap. Den största yrkesgruppen består av legitimerade terapeuter.
Då S:t Lukas nuvarande vd närmar sig pension och därför övergår till annan tjänst inom verksamheten söker vi hennes efterträdare.

Arbetsuppgifter:
Dina arbetsuppgifter spänner över ett vitt fält och består bland annat av:

Övergripande ansvar för verksamheten.
Detta innefattar allt från ekonomi, budget, personal, arbetsmiljö och kundkontakter till att verksamheten följer de lagar och regler som är tillämpliga inklusive vårdgivaransvar. Du ansvarar för uppföljning av verksamheten vad gäller mål och nyckeltal är andra viktiga uppgifter. Till dig rapporterar direkt en gruppchef, en ekonom, två organisationskonsulter, en administratör/receptionist samt en terapeut (Gotland).

Driva affärer och utveckla organisationen.
I uppdraget ingår kundkontakter och försäljning till såväl gamla som nya kunder. Att följa de övergripande strategier som beslutas i styrelsen är andra viktiga arbetsuppgifter som du naturligt är med och påverkar. Du kommer också att arbeta med utvecklingen av tjänsteportföljen utifrån kundernas behov. I arbetsuppdraget ingår även strategisk- och operativt marknadsföringsarbete.

Samverka med Förbundet och andra mottagningar i landet.
Du kommer att ingå i olika samverkansgrupper. Förbundet har ett särskilt sälj- och servicebolag på nationell nivå som hanterar rikstäckande uppdrag och stödsystem för ekonomi- och journalhantering. För samordning finns en försäljningsstyrgrupp med representanter från respektive region samt grupper för systemutveckling.
Du rapporterar till den bolagsstyrelse som är underställd föreningen för Stockholm/Gotland.

Dina egenskaper:
Du är en erfaren, prestigelös ledare med god självkännedom som är van att leda specialister. Du tycker om människor och har lätt för att skapa förtroende samt är en tydlig kommunikatör och som står stadigt med båda fötterna på jorden. Du har en god administrativ förmåga, är affärsdriven samt har en hög genomförandeförmåga som sker i samklang med dina medarbetare. Du är van att arbeta i en komplex miljö och du kan snabbt se och kan anpassa dig till omvärldens förändringar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer:
Du har en akademisk examen/högskoleutbildning, gärna legitimerad terapeut och/eller psykolog. Du har kunskap om de lagar som reglerar vårdgivare. Du har en god vana att arbeta i officepaketet och med olika systemstöd som journalsystem. Vi ser att du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling.

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdatum. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mattias Svensson på 0721-421234 eller maila till mattias.svensson@dedicare.se
 

Faktaa työstä

  • Työsuhteen muoto

    Stockholms län
  • Hakemuksen määräaika

    2023-10-17
Hakea tästä

Onko sinulla kysyttävää työstä?