Skolkurator med socionomutbildning sökes

Dedicare söker flera skolkuratorer till vårterminen som vill arbeta i Stockholm. Vi söker dig som har en socionomutbildning och som har flera års erfarenhet som skolkurator. För att arbeta som konsult via oss så behöver du vara flexibel, ha snabbt för att komma in i nya journalsystem och ha ett bra bemötande mot både rektorer, lärare och elever. Vi ser också att du brinner för att arbeta med målgruppen barn och unga. 

Vi söker både kuratorer som vill arbeta på heltid och som vill arbeta på deltid. Vi på Dedicare erbjuder kollektivavtal och friskvårdsbidrag till alla våra anställda. 
 

Kvalifikationer
Socionomutbildning 
Minst 2-3 år erfarenhet som skolkurator

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
– elevsamtal, både enskilda och i grupp
– samtal med vårdnadshavare
– att vid behov göra en skolsocial kartläggning (exempelvis vid ansökan till mottagande i grundsärskola)
– handledning/rådgivning till personal
– att genomföra elevhearing med enhetens elevråd – vara med och kartlägga sådant som trygghet och kränkningar
– Vara med och implementera samtalsmetoden CPS, som ett sätt att problemlösa tillsammans med elever med problematiskt beteende.

Personliga egenskaper

Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Gott bemötande och empati för människor i svåra situationer är en självklarhet för dig liksom god samarbetsförmåga. Att arbeta som konsult är ett varierat och utvecklande arbete som ger stor möjlighet till flexibilitet. Som kuratorkonsult är det viktigt att du är beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du har en bra förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Våra kunder förväntar sig ett stort engagemang liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som skrift.

Faktaa työstä

  • Place of employment

    Stockholms län
  • Hakemuksen määräaika

    2024-03-31
Apply here

Onko sinulla kysyttävää työstä?